Liefde, we houden er allemaal van, sterker nog zonder liefde zouden we niet eens kunnen leven. 

Liefde is de spil van het leven. We zijn liefde en we geven en ontvangen liefde.

Je komt ter wereld en van onze ouders krijgen we een pakketje DNA mee en samen met de karaktereigenschappen gaan we naar de wereld kijken.
Zo maak je je eigen geloofsovertuigingen en de gedachtepatronen en je ontdekt steeds meer over liefde, verdriet, angsten en het leven zelf.
Al weet je dat je minstens op 2 manieren het leven kunt zien: vanuit namelijk liefde en vanuit angst toch valt het niet altijd mee om zomaar onverwachtse wendingen liefdevol en onvoorwaardelijk te zien, zeker als je hart net is pijn gedaan of dat je door een proces wordt overmand.

Liefde en nog eens liefde, heel fijn dat het er is maar vaak zat wilde je dat je kon toveren zodat die nare angsten of situaties met mensen anders zouden gaan. Dat het je minder zou aangrijpen en dat je niet steeds weer geraakt zou worden tot in je ziel.

Tja, en dan zijn er mensen (zoals ik) die zeggen dat liefde zoiets moois is en dat je jezelf lief moet hebben. Best grappig zulke mensen maar doen ze het zelf nu ook of zeggen ze het zomaar? Tja, het is net als iedereen die processen heeft en misschien loop ik niet de hele dag te glimlachen maar ik kan wel zeggen dat ik elk moment kan genieten en mijn innerlijke glimlach is duidelijk voelbaar, ook op de momenten wanneer ik een proces door mag maken…..dan is er liefde voor het leven zonder stress, vertrouwen in wat er gebeurt.
Elke situatie maakt sterker!

Ik wil het zo graag uitleggen maar liefde is niet uit te leggen, liefde is in mijn ogen altijd aanwezig, zelfs als de angst je overmand of andere gevoelens die je liever niet hebt.
Het is de filter van jouw eigen bewustzijn waar jij doorheen kijkt en alleen jij weet hoe jouw proces voelt. Je kunt het alleen veranderen om echt eens de andere kant te durven toelaten en je door liefde van het hart te laten leiden.

Zo is het ook met de ziel, de ziel wil verbinden, hoe dan ook en kom je iemand tegen die je hart raakt en verwarmd zal je dit voelen en verlaat die persoon je weer voel je dit ook.
Zo zijn we allen een hele goede leermeester voor elkaar om liefde te ontdekken.

Liefde heeft geen oordeel, liefde is… niet meer en niet minder.
Jij bepaalt zelf wat voor oordeel jij aan liefde wilt geven. 
Hoe meer verwachtingen jij hebt in de liefde des te gekwetst zal je hart worden omdat liefde geen verwachtingen heeft. 
Hoe meer voorwaarden je stelt aan liefde, aan je partner, vriendschappen hoe meer je voorwaarden tegenkomt die je zelf stelt in liefde.
Hoe meer oordelen en voorwaarden je stelt aan anderen onder het mom van liefde, hoe leger je hart zal (aan)voelen.


Hoe kun je nu je hart vullen met liefde die geen voorwaarden stelt aan jezelf en anderen?
Heel simpel, door liefde te laten zijn wie ze is en jezelf te zien als liefdevol wezen.
Komt er een confrontatie in liefde, geprojecteerd in de buitenwereld, zoek het bij jezelf, bij je eigen gevoel en onderzoek wat je voelt en waar je tegen aan loopt als zijnde je innerlijk conflict. Stop met wijzen naar andere energieën (mensen) die kunnen jouw gevoel niet oplossen, alleen jij kan dat.

Op het moment zijn energieën aan het verbinden en de CHRIS-MA energie wil als éénheid door het leven gaan. Daarom is nu het proces gaande dat we niet anders kunnen dan naar ons eigen proces kijken. Wat houd je zoal bezig en wat voel je van binnen, wat wil je nu “echt”?

Hoe minder stress je hebt en hoe meer liefde je durft te voelen, hoe meer je “weten” van binnen hoort spreken. 
Hoe gerichter jij je aandacht durft te vestigen op liefde, hoe meer je zal ervaren dat liefde niet buiten jou is, maar in jou….jij bent liefde en als je dat zuiver en oprecht gaat voelen zal de ziel zich verbinden met “gelijkgestemden” die dit ook voelen.

Je buitenwereld, je relaties, je processen zijn niet meer dan je innerlijke conflicten/liefde die in jou bezighouden en hoe minder je voorwaarden je stelt aan anderen hoe meer liefde er zal stromen.
Elk proces, elke situatie, elke relatie en vriendschap brengen je steeds dichter bij liefde in het hart waar twee energieën, bewust en onbewust een éénheid willen vormen.

Wees eerlijk tegen over je eigen gevoel dat je voelt, wees eerlijk in je hart dat spreekt en wees eerlijk voor jezelf en de buitenwereld, dat zal je een eerlijk beeld schenken in wie en hoe jij bent. Als dat geen goed nieuws is….

Een liefdevolle groet, Annemarie

©mei 2007