We hebben allemaal ons eigen proces en levensvisie maar is dat eigenlijk wel zo?

Als wij toch verbonden zijn met het leven zijn we ook verbonden met iedere ziel, elke in en uitademing deel je met vriend en vijand.
Onze eigen meningen en gevoelens maken ons tot een persoonlijkheid maar dat neemt niet weg dat we ook allemaal een levensvonk hebben die ook meetelt en dat gaat verder dan alleen je eigen proces, dat maakt het leven als een collectief proces.

Kijk nu toch eens om je heen, de weerspiegeling van de buitenwereld komt overeen met jouw innerlijk. Het is net zo goed jouw creatie, als die van de buurman, de maatschappij of de aarde. Deze chaos, het snelle denken, de grote hebzucht van de mens en steeds terugkerende afschuwelijke beelden in het nieuws ook daar ben jij ook verantwoordelijk voor! 
Deze keer geen mooie liefdevolle tekst of toch wel?

Zij aan Zij is behoorlijk krachtig! 
Voel je de woorden door je heen?
Tijd om verwarring die momenteel heerst 
te veranderen in balans.
Om die stap écht te willen nemen is een massale liefdevolle intentie vanuit je levensvonk, zuiver, helder en vooral evenwichtig te verbinden met jezelf en elkaar!
Dit gaat niet zo makkelijk want in ieder zit ook de persoonlijkheid die ‘iets wilt bereiken als er energie in wordt gestopt’ waardoor elke mooie liefdevolle Intentie toch 
niet geheel zuiver is. 
Moet alles puur en zuiver zijn? 
Ik denk van niet, als je iets op hart niveau doet voor anderen, doe je dat ook voor jezelf. Dat uit zich in een goed gevoel en een dosis energie.

Geef anderen eens wat je zelf zo nodig hebt of doe iets voor zonder verwachtingen.
Geef elke ziel de ruimte om zichzelf te herkennen en oordeel niet te snel.
Is het nu zo moeilijk om samen te bouwen op deze aardbol?
Afbreken dat lukt inmiddels wel dat heeft iedereen goed door en ervaren. Om je heen zie je niets anders dan dat er op hartsniveau flinke wonden ontstaan en zelfs fysiek geweld wordt steeds meer en meer.

Wat wij kunnen doen is leren weer Zij aan Zij te gaan leven en elkaar als mens te zien die allemaal een plek op aarde verdient. Weer inzien dat samen werken, leven en creëren iets moois kan doen voor iedereen! Begin eens met een lief gebaar, een beetje werk verrichten, samen bouwen, samen Zij aan Zij in het leven staan!
Dat moet toch kunnen lieve mensen?

Geef elkaar de hand en zet je in om krachtig Zij aan Zij er voor elkaar te zijn.
Het leeft prettiger en het heelt. Geef elkaar vrijheid en de ruimte om te onderzoeken en te leven zonder daar een etiket van je eigen gevoel en verwachtingen op te plakken. Heb vertrouwen in dat liefde écht maar dan écht onvoorwaardelijk kan zijn en dat kun jij ervaren door 
Zij aan Zij met anderen en jezelf door het leven te gaan, help elkaar, nodig elkaar uit en doe dit alleen met de beste intenties die je hebt, dan pas kun je echt Zij aan Zij te werk gaan, met z’n allen!

© Geschreven door Annemarie Sips 
26 juli 2007