Toch maar een spiritueel Journaal omdat veel mensen mij gevraagd hebben wat er gaande is op energetisch vlak. 


Als je naar de maatschappij kijkt, wordt de focus op rampen en verzet gezet. Maar merk je niet dat steeds meer mensen zoiets hebben van : het is hun ding daar, heel ver weg. Maar als ergens ver weg iets begint is het net een olievlek die zich uitbreidt en uiteindelijk bereikt het ook ‘hier’. Hier en daar zijn feitelijk niets anders dan een plaats. De collectieve energieën komen overal en zijn niet plaatselijk. Wat er nu collectief gebeurt, gebeurt ook individueel. 
Het is zo dubbel . Van de ene kant geniet je met volle teugen maar van de andere kant heb je weinig zin om echt moeite te doen en als je even weer een impuls voelt is die van tijdelijke aard. Je merkt dat je energie ook niet stabiel is, maar op en neer gaat. Er zijn piekmomenten en juist die piekmomenten vergen ontzettend veel energie.

Op dit moment lijkt het wel of iedereen om je heen op een ander level zit. Anderzijds merk je juist dat de contacten die je maakt weer dieper en intenser zijn. Ook ben je flink aan het vegen in je vriendenkring en maak je keuzes met wie jij je energie wilt delen. Ook merk je dat je intense bindingen met anderen verminderen en dat je meer op jezelf bent aangewezen. Soms voelt het zelfs eenzaam. 
Op dit moment wankelen vele relatie’s. Vriendschappen en familiebanden zijn afstandelijker dan ooit en toch voelt het niet als pijnlijk, natuurlijk wel zonde. Je hebt er ook weinig zin in om er meer energie in te steken. We hebben collectief hard aan ons bewustzijn gewerkt en zijn gegroeid, hebben harde wervelwinden doorstaan. Dat patroon van hard willen werken om omhoog te klimmen zit er nog helemaal in. Maar het leuke is dat we die berg niet meer hoeven te beklimmen, de lift die je naar de top draagt staat voor, alleen heb je dat nog niet door. 
Dat is waarom het nu lijkt of je uitgeblust bent en je nergens meer ambitie voor hebt. Je denkt namelijk nog (dat is een oud patroon) dat je om ergens te komen keihard moet werken, maar alles wat vanuit liefde wordt gecreëerd gaat als vanzelf en dus hoef je niet meer te klimmen.

Aan relaties merk je het meeste dat je niet hard meer hoeft te werken voor begrip. De juiste relatie, vriendschap of band verloopt moeiteloos zonder al teveel woorden. Je zorgt voor elkaar, leeft met elkaar dichtbij of op afstand en je hebt een hartsverbinding zonder oordeel en twijfel. Moet je wel moeite doen voor een relatie, dan zijn de harten niet optimaal met elkaar verbonden en dan raakt de relatie uitgeblust. In feite is de relatie precies jouw weerspiegeling van binnen. Zoek liefde niet buiten jou maar vanbinnen. Daar zit de kracht van liefde. 
Op werkvlak is het precies hetzelfde. Als je hart voelt en zelfs aangeeft dat je werk niet meer past, laat dan los, heb vertrouwen en bouw opnieuw wat wel bij je past. Al die spirituele praktijken zijn een gevolg van bewustwording, maar niet iedereen heeft die missie al lijkt het wel even een openbaring als jij je wake-up- call bereikt. Zoek je missie in wat je echt kunt en waar je echt voor op aarde bent. Er zijn zoveel mensen nodig op allerlei vlakken. Als je nu merkt dat je werk weinig oplevert aan energie, verander dan. Je droom ligt dichtbij. Het enige wat je hoeft te doen is echt vanuit je hart een stap nemen.

Als het lijkt alsof je uitgeblust bent, dan doe je het goed. Je oude patroon van hard werken voor groei ben je aan het transformeren naar: ‘het is zoals het is en ik stroom mee met het leven’. Door te durven loslaten raak je uit evenwicht. De gewichten die je door het hard werken hebt omgehangen aan beide kanten moeten worden losgelaten zowel fysiek als emotioneel. 
Je zal ook zien dat het dan lijkt of je vlak reageert maar uiteindelijk hoef je niet eens meer woorden te gebruiken, de rust vanbinnen zorgt voor voldoende energie om mee met de stroom te gaan. 
De enige weg die je nu bewandelt is jouw weg die niet zwaar of angstig voelt, maar vol liefde. Heb geduld met jezelf. Energie upgraden komt vanzelf wanneer je merkt dat je niets meer nodig hebt vanuit het verleden. 
‘Het is zoals het is’. Neem het leven zoals het is. Maak de dans van je leven door elke stap intens door te maken. Die intentie kost nu energie maar uiteindelijk zal je de vruchten ervan plukken….. je danst intenser, liefdevoller en vol passie met en door het leven! Hou de focus op genieten en vreugde…… laat je licht schijnen. Liefs Annemarie