teamworkTV

Iedereen probeert toch op zijn/ haar manier het leven goed te leven. Laten we respect hebben voor ieders weg en proberen aan onze eigen weg te werken zonder (innerlijk) commentaar over anderen. 

Als iedereen zijn eigen brug krachtig bouwt, dan kunnen anderen op jouw brug even ademhalen als het te zwaar wordt tijdens hun levensreis. Zo helpen we elkaar door even je liefde aan een ander te geven zodat de ander zich weer kan opladen.

Op dit moment is iedereen meer gefocust op wat niet goed is en op wat de ander moet veranderen. Het is erger dan ooit. Eerst dacht ik dat het mijn focus was maar het is niet alleen mijn focus maar een ‘collectieve’ focus. Hierin kunnen wij samen de verandering zijn zodat de ‘collectieve’ energie gaat draaien naar een positieve vibratie.

Als ik terug kijk op mijn verleden, de leermomenten van de liefde, dan zie ik echt dingen die ik anders had kunnen doen. Maar is het nodig om je altijd schuldig te blijven voelen of jezelf fouten aan te blijven rekenen? 
Toon je liefde door liefde te zijn, hierdoor verandert er pas echt iets in jou waardoor de buitenwereld ook verandert. Ook de mensen die in het verleden jou heftige raakmomenten gaven. Deze mensen zullen je anders gaan zien omdat jij je verleden als waardevolle leermomenten kon zien. Hierdoor ben je een nog mooiere versie van jezelf geworden.

We maken keuzes uit liefde of uit angst. Beide keuzes zijn goed alleen de keuzes uit angst voelen minder fijn. Ze kunnen er wel toe leiden dat je een andere manier gaat zoeken zodat de liefde wel blijft stromen. Als je geraakt wordt door woorden of daden wil het niet gelijk zeggen dat een persoon het slecht met jou voor heeft. Doordat je gaat invullen en gaat denken waardoor en hoe het komt ga je een verhaal als waarheid aannemen. Is het wel de werkelijke waarheid? Nee, het is op dat moment ‘een waarheid’ die zo voelt.

Wat is dan 100% jouw verantwoordelijkheid? Jouw verantwoordelijkheid is hoe jij de woorden en daden beoordeelt of veroordeelt. Wat een ander vindt is niet van jou en wat jij vindt is niet van de ander. Het zijn gecreëerde woorden die een emotie bevatten. Een emotie is altijd een uiting van het innerlijk. Doordat je samen een verbinding aan bent gegaan ben je beiden verantwoordelijk voor de energie. Wordt de energie zwaar, keer dan beiden naar binnen omdat de ander jou de spiegel aanreikt die je laat zien op welke punten jij jezelf nog kunt verbeteren. Wordt de energie verhoogd en sprankelt de magie om jullie heen, dan heb je een spiegel van vreugde in de ander ontmoet.

De energie van vreugde is de hemel die in je hart opbloeit waardoor je je één voelt met alles wat groeit, bloeit en ‘is’. Daar voel je de herinnering van thuis, in het nu en raak je het Hart van Universum.

Annemarie Sips