dogIk ERKEN! Ik heb mijzelf wel eens meelaten slepen met de mensen die op Social Media roepen: laat je zelf zien en allerlei kreten en hierdoor elkaar overschreeuwden in de IK-vorm! 

Mijn ‘ik’ protesteert dan heftig!!!

Ik wil mijzelf helemaal niet laten zien aan een ander en ik hoef ook geen goedkeuring van een ander te krijgen. Ik wil NIET! Het is allemaal ego met een masker en vaak ook om anderen te imponeren. En dat heb ik onbewust zelf ook wel eens gedaan…. 

 

Was het niet de goeroe in Bali die mij vertelde dat ik de komende maanden mijn ego ging afleggen en dat het dan moeilijk werd, om je staande te houden in de Europese egolanden?

Oke, ik ben nu kwetsbaar, mijn hart is volledig open en mijn ego heeft nog een ministemmetje… ze verdwijnt naar de achtergrond, maar wat voel ik mij bloot zonder ego met een masker! Hoe moet dit nu verder in de maatschappij zonder masker?

 

Gisteren had ik het er met Yvonne Tuinte over en zei tegen haar: ‘waarom schrijf ik eigenlijk een boek?’ Tijdens het schrijven heb ik het grootste plezier maar het nakijken, redigeren, kost meer tijd en energie dan het schrijven en het zichtbaar maken van het boek, misschien ook nog. 

Het diepe, brandend verlangen van binnen zorgt ervoor dat ik een boek schrijf… deels een baan die ik aannam toen ik op aarde geboren wordt! Het gaat als vanzelf….en zo moet het leven ook zijn, het mag moeiteloos en dat begint bij jezelf!

Mijn (en ook die van jou) energie en tijd zijn een kostbaar iets en dat deel ik met liefde en NIET om er iets voor terug te krijgen. 

Een ego wil er herkenning voor terug. Als je acteert dat je leuk bent om herkenning, dan valt eens het doek!

 

Maar hoe moeilijk is het om volledig open en eerlijk te leven in deze maatschappij?

Iedereen heeft maar een mening over elkaar en liefst peperen we collectief een ander om 1 foutje de grond in en altijd doen anderen het fout en zolang we iedereen maar ‘fout’ vinden handelen, zijn we nooit in ons hart!

 

In ons hart is het vredelievend, geen oordeel en is de energie stromend en vol passie. Daar huist zachtheid, warmte en heel veel compassie. Medeleven en vooral eerlijkheid. 

Daar is dus een KEUZE voor nodig. Ik weet nog niet hoe ik het ga invullen maar ik weet wel

dat ik mijn vijver puur wil houden en dat begint met het verwijderen van energetische stenen en modder die er gegooid wordt en vooral die ik ZELF in mijn vijver plant, terwijl ik dat vaak niet doorheb gehad. 

 

Steeds komen we dan terug naar de basis: we worden als PUUR persoon geboren en gaan geloven dat we van alles moeten doen om erkenning en goedkeuring van anderen, omdat we anders dan niet als leuk worden gezien. We vergelijken onszelf continue…

LEEF met LEF want morgen kun je in je slaap zijn overleden of je kunt net als je buurman, vriend of collega een vreselijke ziekte krijgen lieve mensen!!!!

Dan is je reis hier op aarde afgelopen en ben je teveel aan het strijden en overleven geweest!

 

Laten we gaan doen wat we leuk vinden en daar anderen en jezelf mee plezieren? 

Laten we elkaar erkennen in onze talenten, maar vooral PUUR mens, zonder dat we maskers hoeven dragen om onszelf te beschermen voor andermans energie! 

Volgens mij begint deze nieuwe fase met: VOL-LEDIG overgeven aan je gevoel, voel wat je voelt en eerlijk zijn voor je eigen VREDIGE hart!

Zo… ik ga eens flink mijn huisje kuisen want helderheid geeft een frisse blik!

Liefs Annemarie