Energetisch journaal van 2-12-2014 Beproevingen van het universum.Tegenslagen en verwachtingen komen deze week op je pad, al zie je nog niet dat het cadeautjes zijn door de ‘hardnekkige verpakking’. Dit is een beproeving van het Universum om jezelf te testen HOE met teleurstellingen om kunt gaan. Er zijn namelijk geen teleurstellingen als de energie HOOG is. Dan is de situatie van NU zoals die is!
Je kunt jezelf de ruimte ontnemen als je jezelf in steek laat en terug trekt omdat je vind dat anderen je pijn en verdriet doen. Er is altijd nog altijd een keuze om je eigen hart in te gaan!

De verzoeningsenergie is nog steeds in de lucht en het kan zijn dat je ineens iemand of een situatie uit het verleden ontmoet. Je kunt overrompeld worden en hierdoor kan je gehele systeem op tilt slaan door een situatie of gebeurtenis. Bij mij was het van de week van een zin die iemand uitsprak. Ik was volledig in shock en de dag erna kreeg ik keelpijn en werd kortademig. Ik voelde me al een ‘naaktslakje’ en toen BAM!
Door de zin: ‘ieder moet zijn eigen problemen oplossen’, werd ik teruggeworpen naar binnen terwijl we hadden besloten het samen het avontuur aan te gaan. Ineens sta je er alleen voor, zonder enige houvast!
De pijn en verdriet die je dan kunt voelen is immens groot. Je dacht dat je al heel wat had gezuiverd en geruimd, daar was nog een klein, donker hoekje wat even belicht werd.

Donkere hoekjes willen worden geschoond en het LIJKT erop dat het een tegenslag is. Dit diepe, donkere plekje van ZIJN is nog nooit belicht dus het wordt een uitdaging om jezelf niet te beschermen maar het avontuur met jezelf aan te gaan. 
Dit gebeurt collectief en dus alles wat leeft, loopt tegen dit proces aan. Zelfs dieren kunnen onrustig worden en kleine kinderen kunnen ander gedrag vertonen. Het begint met je slaapritme, dat wordt geheel ontregeld. Je zal dan griepachtige verschijnselen krijgen en je energie blijft hoger dan verwacht. Het lijkt wel of je slaap niet nodig hebt. Het leuke van deze week is dat er ook heel veel leuke situaties gebeuren en dat je tegelijkertijd ook de verbondenheid voelt die uit onverwachtse hoek komt! Je kunt kiezen jezelf verslagen te voelen of je kunt je eigen kracht aanspreken en je ‘cadeautje’ koesteren en aanvaarden!

De polen waren al aan het kantelen maar door deze ‘energetische kanteling’ wordt je heen en weer geschud. Zo kun je dit denken en zo weer dat. Je hoofd laat je alle kanten opgaan. Er is maar een rustpunt en dat is; op je gevoel vertrouwen. Je gevoel ‘ankert’ jou en je kunt zo een rustpunt creëren. Van belang is wel dat je de controle laat varen, dat wat je eerst vasthield nu mag loslaten. Je hoeft niet meer te weten wat er volgende week gebeurt of volgend jaar. Net als dat het verleden geen invloed meer kunt uitoefenen op jou als jij de energie niet steeds meer meeneemt naar het NU. Blijf met je hoofd in je lichaam en ervaar je emoties. Kijk wat er werkelijk speelt in jou!

Je wordt deze week zo op de proef gesteld wat betreft verwachtingen. Zodra je iemand als ‘ondankbaar’ bestempeld weet dan dat je verwachtingen meedraagt. Dat is niet erg maar zo kun je niet in je kracht gaan staan. In je kracht staan betekent dat andermans negatieve emoties of woorden jou niet naar beneden meer kunnen trekken. Dat je blijft staan in situaties omdat je vertrouwen in jezelf hebt. Je hoeft je niet te verdedigen en te verantwoorden. Je hoeft niet eens woorden uit te spreken. Het helpt als je een date met jezelf aangaat en misschien wel vaker dan een keer. Het zou mooi zijn dat je verliefd wordt op je mooie zelf en dat je jezelf trouw beloofd om te genieten van het leven dat je leidt. Dat je vertrouwt op de keuzes die je maakt en dat je lief hebt, geeft en ontvangt omdat het zo goed en vredig aanvoelt. Maak een dansje met jezelf en neem de anderen met je mee in gedachten.
Een collectieve liefdesdans kleurt de wereld meer en meer roze! 

Liefs Annemarie