blog miscommunicatieHet moeilijkste in communicatie is als jij iets bedoelt en de ander een totaal ander verhaal van maakt in zijn hoofd door zijn/haar gevoelens die worden geprikkeld terwijl de feiten totaal anders zijn. Je komt niet meer nader tot elkaar als de ander zijn eigen beeld tot waarheid maakt. Jij blijft met de feiten over…. terwijl de ontvanger het hele verhaal uit elkaar rukt en er van alles bijhaalt en vaak op zich zelf betrekt.
 
Het ‘VERZONNEN verhaal’ is een beeld vanuit het verleden en komt vaak voort uit tekortkoming van liefde.
Het beste is om het te herkennen dat het niet een beeld van jou is en jezelf niet gaat verdedigen in het verzonnen beeld van de ontvanger. Het heeft geen zin meer om het uit te leggen want het beeld van tekortkoming is al gevormd tot waarheid.
 
De werkelijke waarheid is dat we allemaal liefde zijn. Het hart weet dat het slechts de gedachten zijn vanuit angst en tekortkoming. Je strijdt met jezelf in je hoofd.
 
Wat je wel kunt doen is rustig in je hart blijven en bewust liefde in de situatie gooien.
Als je liefde toepast in jouw ‘lading’ van gevoelens en emoties, dan zuiver jij je geest van gif-gedachten zoals frustratie en woede dat je op onbegrip stuitte..
Dan komt er ruimte vrij voor vernieuwde energie en een andere kijk op de situatie of persoon.
Liefs Annemarie