We zijn druk bezig met allerlei gedachten en werkzaamheden zodat we vergeten dat er een goede basis nodig is om draagkracht te geven aan wat je wilt (op)bouwen.

De rust is vaak ver te zoeken. We zeggen wel dat we ontspanning nemen en op z’n tijd ook zelfs doen maar na een uitgerustte vakantie gaan de meeste weer door in het vaste haast- en stress patroon. Sterker nog, het lichaam is verslaafd geraakt aan al die impulsen door het lichaam heen en weet niet beter.
Zo heb je niet eens meer door waar het eigenlijk omdraait en wat je “bestelt”.

Onderzoek eens wat jouw basis is is, te denken aan gezondheid en wat je echt nodig hebt om de vreugde in je leven te voelen en te doen wat je echt werkelijk leuk vindt.
Bekijk ook eens waar je over stresst en wat het allerergste is wat er uiteindelijk zou kunnen gebeuren. Weeg dat af of die stress echt nodig is. 

Voel de signalen in je lichaam en bedek deze gevoelens niet maar onderzoek ze. Hoe zou je het zelfde kunnen doen met minder stress of zonder stress? En hoe kan dit proces ook nog vreugde geven?

Alles draait om de Intentie. Hoe meer energie je voedt in een proces, hoe sterker je Intentie. Je Intentie is je scheppende kracht die door veel mensen onbewust gebruikt wordt en dan krijg je de verbazing van: “waarom overkomt mij dit (altijd) of wanneer krijg ik nu eens een rustiger leven, altijd is er wel wat”.

Wees bewust van jouwbasis, wees bewust van de signalen in je lichaam, je gevoel en de weg van het hart. 
Zorg ervoor dat stress onderzocht wordt de komende maand en sta bewust stil over:
“hoe kan ik het anders doen zonder stress”.

Zo zal Intentie, de scheppende kracht voor je gaan werken in plaats van je denkt dat deze tegen je werkt.
Als je weet hoe je kunt zaaien, zal je met vreugde kunnen oogsten.

Je hebt niets te verliezen om de basis te onderzoeken, misschien brengt het je ook nog een mooie weg vol vreugde ūüėČ

Liefs Annemarie

© 01-06-2007 Annemarie Sips