Op dit moment ben je aan het ‘zuiveren’. Energieën die nog onderhuids werken vanuit het verleden komen naar boven om te worden opgelost. Het kan zijn dat je ineens verkouden wordt of dat oude kwaaltjes de kop weer opsteken. Tegelijkertijd voel je dat de moeheid in je lijf een verschuiving doormaakt. Het is niet meer de moeheid die diep in je poriën lijkt te zitten. Het is een geestelijke moeheid omdat er zoveel naar boven komt. Het meeste gaat eerst onbewust en kleine impulsen ‘vang’ je bewust op. Daarom lijkt het dat er elke dag veel meer gebeurt dan voorheen. Je ervaart ook dat mensen om je heen aan het ‘ruimen’ zijn. Processen en situaties waar je een jaar geleden nog heftig op zou reageren zijn ineens minder belangrijk geworden.

Heb jij een vrije wil? Ja en nee… de ziel wil verbinden en dat gevoel, die intentie gaat zo diep, daar is geen vrije wil in… dat gebeurt en dat gaat volkomen natuurlijk… daarom kan het ook lijken alsof dingen gebeuren tegen je wil in.

Je persoonlijkheid, de mens in een aards jasje met alle karaktertrekken en zelfgemaakte levenspatronen heeft echter wel vrije wil, om tegen liefde in te gaan, tegen onvoorwaardelijkheid in te gaan, tegen verbindingen in te gaan of zelfs tegen beter weten in AARDSE verbindingen te maken…de vrije wil is er wel, je mag liefhebben in voorwaardelijkheid en onvoorwaardelijkheid of tegenovergestelde ervaren, diepe woede…in je aards jasje, het kan allemaal. Jouw dierlijke instincten, zullen we maar zeggen, kan de boel van binnen heftig opblazen en je zenuwstelsel, lichaam & geest raken verslaafd aan de impulsen die jij inbrengt.

Tegen de richting inzwemmen gaat moeilijker dan ooit, jouw zielestroming is op dit moment sterker dan ooit en je kan niet anders dan je hart ‘reinigen’. Je hart kan beter gaan spreken als het schoner en in balans is. Je zal zien dat moeilijke hartprocessen meer berusting krijgen en diep gewortelde hartpijnen worden losgelaten.

Dit geeft ruimte tot creatie en manifestatie. De keuzes die je met je hart maakt zullen ook voelbare passie en vrijheid geven. Je merkt ook gelijk als je een weg neemt die moeizaam verloopt, dat dit niet de weg van je hart is.
Als de wondjes in je hart genezen zal je ook de minst stressvolle weg gaan volgen.

Heftige knooppunten worden hartpunten waar je liefde en passie voelt in plaats van frustratie en woede. Het is immers ook jouw gevoel in jouw eigen universum.
Je voelt steeds meer je zielenverbinding, onvoorwaardelijke liefde en een leven vol mogelijkheden. Er komt een punt waarop je het moet doen….. gewoon doen, zonder al te veel na te denken maar mee te stromen met wat je voelt……..Veel liefs en warme groet, Annemarie


© Annemarie Sips 5 oktober 2007