mirror

Ik kijk al jaren tegen profielfoto’s aan en daar kun je veel uit opmaken. Al jaren lees ik foto’s als hobby en als professional terwijl anderen naar  (vakantie)foto’s kijken. Het intrigeert mij waarom je juist de profielfoto kiest en waar die keuze op gebaseerd is.

Wat een technisch goede profielfoto is dat kun je beter overlaten aan een fotograaf.
Maar wat zegt het gevoel achter de foto? Waarom kies je deze foto als profielfoto dat is belangrijk. De foto is wel het visiteplaatje van je social media profiel.
Sommige kiezen voor hun bedrijfsnaam of een plaatje. 
Weer anderen nemen een foto met twee of groep. Er zijn mensen die wisselen vaak hun profielfoto en anderen hebben maanden dezelfde.

Op twitter heet je profielfoto een Ava. Zo kwam ik erachter dat Ava lezen een leuke bezigheid is. Je voelt door de korte bericht heel gauw aan hoe de persoon  is. Het is voor iedereen die intuïtief is mogelijk om het gevoel achter de woorden en de Ava te lezen.
Het helpt je ook om te keuze te maken om een echte ontmoeting tot stand te brengen. Dat is op Facebook toch ook weer anders. Waarom is het anders omdat je op Facebook toch nog de buitenkant kan laten zien en via Twitter wordt dit toch moeilijker. Een berichtje van 140 tekens kan boekdelen spreken.
Ook zakelijk gezien is Ava lezen een prachtig medium. Je kunt door te selecteren en observeren ook tijd besparen. Als je dan met elkaar een ontmoeting hebt is de klik al vaak via Twitter ontstaan. 
Persoonlijk gezien en ik denk dat ik er voor veel meer spreek, is Twitter in staat om mooie ontmoetingen te maken zowel zakelijk als privé.


Hoe kun je nu Ava lezen?

Om te beginnen zal ik hier wat tips geven die je direct kunt toepassen. Het echte lezen vergt natuurlijk wel wat meer tijd. Het draait immers om het gevoel is energie/ uitstraling) 

Anderzijds kun je ook je eigen Ava op aanpassen. Je kunt je ook afvragen waarom gebruik ik juist deze Ava. Je zou anderen kunnen vragen hoe je op de foto overkomt. Een foto is natuurlijk wel een moment opname, toch is het de eerste ontmoeting die iemand anders met jou heeft. 
Kies bewust je Ava, wat precies bij jouw gevoel past.

Een Ava echt naar voren kijkend is open naar de medemens toe. Men wil verbinding maken. 
passievol en volop focus zowel in als buiten zichzelf. Wel kunnen er verschillende reden zijn waarom. Immers een verkoper weet ook dat hij de medemens recht aan wil kijken. Het fijne van Twitter is dat je de tweets kunt lezen en een combinatie van foto’s en woorden kunt maken.

Een Ava naar beneden kijkend: deze personen doen zich anders voor dan ze werkelijk zijn. Vaak zit er een wat groter ego achter en willen niet dat men werkelijk door het masker heen prikken. Er is geen goed of fout natuurlijk.

Een wazige Ava of met vermomming of dat je een deel van het gezicht niet ziet. Daar zit een gevoelig mens achter die het moeilijk vind om zichzelf echt zichtbaar te maken. Durft zich niet geheel bloot te geven. Meestal vrij eerlijk en niet goed tegen onrecht kunnend.

Een Ava naar boven kijkend: willen anders zijn dan ze nu zijn en vergelijken zich vaak met anderen. Dualistisch van aard en vaak ook dromerig.
 
Een Ava waarbij een arm het hoofd ondersteund: Vol gedachten, veel denken en barts van de ideeën. hebben vaak het idee niet helemaal begrepen te worden. Hebben voorkeur in wat ze willen lezen en met wie ze omgaan.

Een Ava waarbij de zijkant word belicht  (links of rechts kijkend) : Ze zijn vaak onzeker en hebben twijfel of ze het wel goed doen. Zijn ze wel goed bezig en tegelijkertijd weten ze wel hun weg.

Bedrijfsprofiel of een Ava waarop iets anders staat: geen verbinding willen maken. Gericht op die ene die wel reageert. Vaak lieve mensen die te vaak gekwetst zijn.

Een Ava met twee personen: Openhartige mensen die heel goed weten wat  verbinden of netwerken is. Altijd open voor een ontmoeting, babbeltje of een gezellige DM sessie.

Het bovenstaande berust niet op DE waarheid maar op mijn eigen bevindingen.

Je kunt je eigen manier van Ava lezen aanleren…. En alles wat je vanuit je hart doet, is altijd goed. Veel plezier met mooie verbidninen creëeren! 

Liefs Annemarie