veerMensen die zeuren, zeiken of klagen worden niet overgeslagen. 

Sterker nog: ze krijgen precies wat ze hebben gecreëerd. Vaak dus nog meer shit over zich heen en dat word ook nog meer als er niet anders word gekeken…. 
Wat trek je aan: precies wat je denkt want het universum scheidt geen afval en shit van mooie gedachten. Die paar mooie gedachten zullen ook niet meer zichtbaar zijn tussen alle ‘tekortkomende ’ gedachten. 
Heb je tekort, waar dan ook van, dan vul je het aan…. Vul je het niet aan maar ga je klagen, dan vul je alleen maar je hoofd met nog meer gezeik en gezeur, dus het is aan jou om dit te gaan doorbreken.

Het is een tijd van groei en bewustwording maar moeten we dan steeds anderen veroordelen op hun levenspad?

We waren buiten de deur hapje aan het eten en voor het restaurant zat een man op t bankje te roken. Hij keek voor zich uit en rookte zijn sjekkie. Wij liepen langs en ik schonk hem een glimlach en keek mij aan. Hij wachtte even en na zijn stiltemoment zei hij: 
‘het leven is zwaar maar ik zit nog 8 weken hier om te werken en dan kan ik naar huis’. Hij ging verder met zijn beklag onder het roken. 
Ondanks dat ik zei dat hij een keuze had, hoorde hij niet wat ik zei en vond dat hij gedoemd was om het leven te leiden zoals het nu was. 
Ik besloot om hem geen andere optie te geven. Hij zou ervan in de war raken.

Nog geen twee minuten later stond er uit het niets een oude man en vrouw naast ons en vroeg ons waar het kasteeltje stond wat een aantal jaar geleden een andere eigenaar had gekregen. 
We raakten aan de praat en ik voelde hoe de energie zich verhoogde en wat een grandioos gevoel, dat kwam ik zelden tegen. 
De volgende ochtend zagen we ze weer (toeval? vast niet). 
Wij waren gezellig aan het ontbijten in een wegrestaurant en ze schoven vanzelf aan. Er werd ook niets gevraagd van zullen we erbij gaan zitten, dat was vanzelfsprekend. 
De mensen om ons heen keken steeds richting onze kant en bleven zitten om te luisteren en mee te genieten, al hadden ze dat niet eens door waarom ze bleven zitten. De Fam. Meyer zo heten ze, vertelde dat ze in het jappenkamp hebben gezeten en daarna vertelden ze  beiden (door elkaar heen) hoe ze van elke dag genoten met elkaar, de liefde. De energie die zij bezaten was de juiste balans ondanks hun verleden leven ze het leven hoe het bedoelt is, levendig en bruisend!

De oude dokter  (van jawel 84 jaar) zei met grijnzende ogen: ‘ach we hebben een spannend verhaal te vertellen’. 
Het is maar net hoe je de situatie wilt bekijken, sommigen zullen nog steeds in een trauma zitten. Wij zijn zo niet, onze keuze is om niet te klagen en dankbaar zijn voor de aan-een-schakeling van mooie momenten. 
Nou, ons deelmoment was magisch en met hun gezonde lichaam en een geweldige passievolle glimlach zijn zij het bewijs dat je wel degelijk kunt leven en oud worden in geluk! We namen afscheid, wisselden adressen uit. Onze dag was al een cadeautje!

Als jij ‘ondankbaar’ bent in je leven omdat je niet hebt wat anderen hebben dan ga je klagen, veroordelen, zeiken en zeuren. Ook jaloezie en afgunst is een teken van ondankbaar zijn. Deze ‘zware en knagende’ energie is dan direct voelbaar. Je maakt er immers verbinding mee. 
Deze zware energie onthoudt jou om de schoonheid te ervaren daar waar je ook voor zou kunnen kiezen. Als je elkaar dan ook nog in de ‘veroordelende en tekortkomende’ energie gaat versterken dan trek je de collectieve energie naar beneden en je besmet ook anderen om je heen ermee.  

Als je een poel met zuiver water zou zijn, zorgen de spatten modder om je heen dat jouw zuiver water troebel wordt. 
Word het niet eens tijd anderen aan te moedigen zodat ze sterken in hun eigenwaarde en hierdoor ook hun liefdespad gaan bewandelen?

Is het niet veel leuker om contacten aan te gaan dan contacten te verbreken?

Is het niet spannender om samen te werken in plaats van elkaar tegen te werken?

Is het niet fijner om in plaats van elkaar weg te lopen, ‘met’ elkaar te lopen en elkaar te inspireren in plaats van energie trekken en alleen maar met jezelf bezig te zijn? 
Juist de personen die je normaal ontwijkt zijn de spiegel van jouw eigen innerlijke conflict in de liefdeslessen die je mag leren op deze aardbol. 
Maak jouw waterpoel zuiver door een inspiratiebron voor jezelf en anderen te zijn.

Zeiken, zeuren en klagen, verhoogd niet de kwaliteit van je levenspad, net als je een huis ‘designd’ met mooie meubelen en prachtige kamers zo kun je dat ook  met jouw gedachten. 
Jij bepaalt hoe ‘jouw design’ van jouw gedachten zijn. Geen geja-maar meer maar neem ook jouw verantwoordelijkheid om collectief de energie liefdevoller te laten stralen. 
Bekijk eens hoe jouw huis letterlijk en figuurlijk is ‘gedesignd’ en deel jouw inzichten zodat we anderen ermee kunnen besmetten op een positieve manier!

youare

 

Geef onvoorwaardelijke positieve energie en we maken de wereld een stukje mooier. Dank je wel fam. Meijer wat koester ik ons moment en hoop dat velen jullie voorbeeld volgen. 

Design je leven, inspireer anderen en samen maken we liefde mogelijk! 

Liefs Annemarie
Ps. Voor mij is het concept a gift to the world’ wat wij aan het creëren zijn heel duidelijk nu. Dit hebben wij nodig om elkaar te inspireren en dat kan alleen als we zoveel mogelijk het voorbeeld aannemen van pure mensen zoals de Fam. Meijer! Binnenkort meer…..