2012 maakt bijna plaats voor 2013. Dit jaar was voor de meeste ondernemers ‘anders’ dan andere jaren. Om succesvol te blijven moest je meer positieve aandacht besteden aan je onderneming in deze bewogen tijd. Zo nu en dan was moed nodig om het oude los te laten en plaats te maken voor een frisse bries door de zaak, maar vind je niet dat we er veel krachtiger zijn uitgekomen? 

De ‘gunfactor’ is het nieuwe werken. Ondernemers zijn er nu meer ‘echt’ voor elkaar en slaan veel meer de handen ineen. De persoon achter het bedrijf wordt belangrijker dan ooit en door elkaar een opdracht ‘te gunnen’ onderneem je vanuit gevoel. In het gevoel ontmoet je elkaar en spreek je dezelfde taal. Een ‘ondernemend’ hart vol passie en vreugde werkt aanstekelijk, daar wil je wel zaken meedoen.

Kijk maar eens wat gebeurt als er in een helder beekje wat kikkers de boel omploegen. Het water wordt hierdoor modderig, lijkt vuiler dan ooit en het zicht wordt troebel. Uiteindelijk zakt de modder weer naar beneden en neemt alle rotzooi die boven dreef ook mee naar beneden. De vijver wordt  na verloop van tijd helderder dan ooit. Zo werkt het ook in deze tijd. 

Omdat de situatie even anders is geweest, zie je nu kansen liggen die je anders niet zag. Chaos is ook niet erg als je maar bewust ervan bent dat je door op een andere manier naar een situatie te kijken, ook je perspectief op de situatie kunt veranderen. 

Ondernemen met je hart heeft alleen maar voordelen:

  • Anderen voelen jouw passie en jouw ontspanning, omdat je een voelbare, positieve uitstraling hebt.
  • Je hoeft niets meer te forceren want je vertrouwt op wat je voelt.
  • Je bent meer in balans, want je innerlijk drukte maakt plaats voor ondernemend zaken doen zoals het hoort; met elkaar inspirerend samenwerken.
  • Je helpt anderen en anderen doen dat voor jou zonder verwachtingen.

Kortom, de energie draait zich positief zowel innerlijk als materieel als jij ook jouw focus op positief ondernemen zet. 

Je onderneming is gerelateerd aan jouw groei. Je kunt niet meer omzetten in resultaat dan jouw innerlijke waardegevoel is.
Luister meer naar je innerlijke stem en ga ‘vol power’ het volgende jaar in.
Wees ‘bewuster’ door bij alles wat je doet ECHT te genieten, liefst met elkaar!
2013 word uitdagend, creatief en volwaardig mede door jouw ondernemende hart.

Ik proost met jou op 2013!

Annemarie Sips

 

ondernemen met je hart