Woorden gericht aan OBAMA over Syrië: Blog: Woorden aan Obama.
Met chemische gassen mag je geen onschuldige burgers doden maar dan komen ze ingrijpen en met vuurwapens mag dat dan weer wel? Het is een beetje ingewikkeld. Ik schrijf graag dingen die ik beleef op papier en mijn gedachten zijn nu aan president Obama gericht.

 

Beste president Obama, ik ben uw adviseur niet maar wil u wel uitleggen hoe het in de natuur gaat. Als dieren ruzie hebben dan wint er meestal eentje, de ander is vaak gedood, gewond of druipt af. Ook met de kuddes die tegen elkaar strijden en dat is nu eenmaal de natuur en als je daarin gaat ingrijpen dan wordt het vechten tegen de bierkaai. Wat je hier oplost, gaat elders verder..
Als je steeds ‘inspringt’ met een groot leger om zogenaamd vrede te sluiten denk ik dat je HET probleem steeds verschuift.
Wij leven in een nieuwe tijd waarin een nieuwe aanpak nodig is.
Wat zou u van vinden van het idee dat u van afstand coacht en dan geen legers inzet om nog meer schade aan te richten? Laat het land het zelf opknappen om problemen te voorkomen zoals in de natuur gebeurt.
Waar u wel hulp kunt bieden is aan wat u kunt doen voor de onschuldige burgers.
Ik zou u graag adviseren: besteed uw geld om deze burgers elders onder te brengen zodat zij uit de angst en ellende zijn in plaats van elkaar af te maken en zodat u kunt voorkomen dat kleine kinderen het geweer pakken. Dan maar niet te denken aan de traumatische ervaringen die de burgers hebben opgelopen. Misschien nazorg bieden president Obama? 

 

Het is maar een ideetje en natuurlijk ben ik maar een burger ergens uit het klein landje wat Nederland heet en met een geheel andere denkwijze. In deze tijd vergt het MOED en LEF om het anders te doen en dat WEET u vast ook!

Fijn om even mijn gedachten hebben mogen delen. Ik hoop dat ze u bereiken al is het maar viavia. Tegenwoordig met Social Media kan dat heel snel gaan.
Ik hoop dat u de wereld laat zien dat het ANDERS kan. 

Liefs Annemarie