Ik heb je lief zoals je bentElkaar verdragen zonder steeds naar een ander te wijzen wat ze allemaal fout doen. Oké ik zit er middenin anders zou het mij niet opvallen. Jarenlang heb ik mijzelf afgewezen gevoelt door anderen als er wat gebeurde wat weer pijnlijk was. 

Ik voelde mij dan ‘genaaid, gebruikt, veroordeeld’ en noem maar op en ging ook nog eens invullen wat die allemaal wel niet voor slechte gedachten had over mij. Ik  leefde in een wereld waarin het overleven was, steeds opnieuw.
Totdat ik er achter kwam dat ik steeds mijzelf afwees en hierdoor deze situaties (in vorm van personen) op mijzelf afriep. Ik hield niet genoeg van mijzelf en kwetste of saboteerde mijzelf keer op keer. Als je hooggevoelig bent lopen ook twee energieën door elkaar heen: je voelt het verlangen van liefde maar je raakt te pas en te onpas geraakt door de aardse (soms zware ) energieën.

Ik keerde naar binnen en bekeek eens van binnen wat mijn hart nodig heeft, waar zat de pijn en toen kwam ik erachter dat dit gevoel heel diep ging. De afwijzing van mijn moeder naar mij wat ik altijd gevoeld heb en niet kon plaatsen. Ik voelde mij als kind anders en onveilig. Ik heb een goede opvoeding gehad hoor maar toch moest ik als klein meisje te vaak op mijn tenen lopen omdat ik bang was voor de grote boze wereld. Toen mijn broer geboren werd bleef die maar huilen en huilen. Mijn moeder werd er gek van en bleef hem extra verzorgen. Ik redde mij wel volgens haar. Hoe dankbaar ben ik er nu voor dat zij vond dat ik mij wel redde want dat klopt ook.

Ik kwam ook tegen dat ik 100% verantwoordelijk ben voor wat ik ervaar, voel of beleef! Hierdoor werd ik vriendjes met mijzelf en weet je dat ik zo nu en dan een gesprekje heb met dat stemmetje in mijzelf. Eerst keerde dat stemmetje tegen mij en zei; dit kun jij niet en nu zeg dit stemmetje: je kunt alles wat je wilt! 

Ik heb mezelf beloofd nooit meer mezelf in de steek te laten en dat betekent dat ik eerlijk naar mezelf ben en wat ik voel, dat voel ik ook!

Als jij het gevoel hebt dat je wordt afgewezen,  genaaid of gebruikt door anderen. Keer dan eens naar binnen een bekijk waarom het is gebeurd. Ik weet zeker dat er een donker hoekje is in jou wat nog niet genoeg liefde voelt en dat vanuit dat donkere hoekje de situatie is ontstaan waarbij je de ander de schuld wilt geven. Dat ‘nare’ gevoel los je zo niet op. Sterker nog, het blijft je keer op keer overkomen, totdat je jezelf COMPLEET accepteert en liefheb!

 

Ik vind jou leuk, omdat ik mijzelf leuk vindt! En zodra ik dat gevoel niet heb, keer in naar binnen en zoek een donker hoekje op omdat ik dat WAARD ben om volledig geliefd te worden. 

Ik hoop dat jij ook iets aan mijn blog hebt en jouw leven hierdoor mooier maakt!

Ik heb jou lief zoals je bent! 

Liefs Annemarie