Het energetisch journaal van 26-1 ‘Het geheim van het innerlijk kompas’Buiten wordt het kouder, binnenin jou wordt het warmer. Je bent erachter gekomen dat als jij je eigen hart blijft verwarmen en liefhebben dat je anderen net zo lief hebt. Alleen hoe ga je dat ook daadwerkelijk uitvoeren? Eigenlijk hoef je niet na te denken want je hebt doet precies wat je ziel je ingeeft. Van de ene kant wil je van alles doen en van de andere kan wil je rust, innerlijke vrede in jou ervaren! Je ziet om en misschien ook in jou heen, explosies en ook lijkt de totale maatschappij van slag!

Wie is nog echt, te vertrouwen en werkelijk bezig vanuit het hart. Waar is het Utopia gevoel, is er dat wel?

 

Deze week vergeet je afspraken, kan het zijn dat je liever thuis bent. Zijn er momenten waar je het heerlijk vindt om even alleen te zijn en lijkt het wel of je spierpijntjes ervaart (groeipijnen?). 

Kijk uit dat je jezelf niet snijdt of bezeert. Je hebt zin om in je huis te prutsen, schoon te maken of goed op te ruimen en zen momenten in je (drukke) agenda te lassen. Je kunt zelfs te laat komen op afspraken.

 

We zijn op dit moment massaal de collectieve kracht in ons zelf aan het (her)vinden. Daar waar de grote Kracht van wijsheid, liefde en verbondenheid samen in harmonie speelt. Het wordt steeds zwaarder voorvelen en voor anderen wordt het steeds lichter. 

Er is een gezamenlijk kompas en dat kompas slaat alle kanten uit en dat is voelbaar.

Vooralsnog is het nog een moeilijke uitdaging om je eigen innerlijke kompas te volgen en in balans te houden.

Met jouw innerlijk kompas blijf je altijd op koers, mits jij je gedachten niet gelooft. Jouw ‘eigen wijze’ koers is altijd de juiste, mits jij jezelf niet in de weg zit. En hier zit nu net het verschil. 

Het innerlijk kompas werkt alleen door onzelfzuchtig en liefdevol te verbinden met het grote geheel. Afzonderlijk werkt ze zelfs averechts. Zelfzucht is het gif waar we massaal in zijn beland en wat kleeft aan het lichaam en de geest tegenwerkt. Zolang het ego het voor het zeggen heeft, zal het innerlijk kompas van slag zijn. 

 

Er is niets goed of fout, en jouw beleving geeft aan of je de energie als WAAR ervaart. Overweeg eens of je kunt ervaren, dat er niets bestaat wat niet goed is.

Tederheid kan deze week de oplossing zijn. Door zacht en open te zijn en voorzichtig jezelf bloot durven geven waardoor jij jouw ware innerlijke schoonheid ziet.

Wat heb je te verliezen? Je wil niet anders dan jezelf ervaren, compleet zoals jij bent.

Laat maar zien wat jou raakt, waar je mee bezig bent en wat jouw hartje beroert. Probeer het positief te houden zodat jouw gedachten voor je werken in plaats van tegen jou. Aanvaard dat er mensen zijn die je niet in je leven wilt, zoals jij uit andermans leven gebannen wordt… Door te aanvaarden, krijgt jouw hoofd en jouw leven rust! 

Maak geen drama in je leven door jezelf steeds uit te dagen en stress te geven. Aanvaard wat is en weet dat er geen slechte mensen zijn, anders levende en andersdenkende mensen zijn er genoeg. Je kunt altijd anderen onvoorwaardelijk liefhebben, dus geen verwachtingen hebben of je wat terug krijgt aan liefde, energie, aandacht of begrip.

 

Wat gun jij jezelf, wat gun jij anderen? Maak de wereld mooier door te stralen, er oprecht voor de ander te zijn en laat de angst voor de toekomst los! 

Elk moment is mooi zoals ze is en weet dat je goed genoeg bent. Het is allemaal goed. 

Deze week zal je rust en kalmte ontvangen, misschien zelfs midden in je innerlijke storm en bliksem (hoofd en hart). 

Je zal merken dat je meer en meer jezelf en anderen kunt omarmen zoals het is en hierdoor kun jij situaties relativeren, en stoppen met verzetten tegen wat dan ook. 

Het leven is echt goed zoals het is. 

Kunnen we dat ‘afgescheidenheid en veroordelen’ werkelijk op gaan geven? 

Deze week proeven we verbondenheid en kom je in momenten te staan waar alles lijkt te zijn zoals ze mag zijn, wonderbaarlijk, echt en liefdevol. 

Liefs Annemarie Sips